مقدمه
همسترها همه چیزخوارند به این معنی که میتوانند مواد گیاهی و جانوری بخورند.غذاهای مناسب همستر گستردگی زیادی دارد و همچنین غذاهای صنعتی برای این جوندگان تولید میشود که در پت شاپهای معتبر میتوانید تهیه کنید.رژیم غذایی همستر باید انرژی کافی برای تحرک آنها را فراهم کند و همچنین دارای تعادل میان:کربوهیدراتها،پروتئینها،چربیها،ویتامینها،مواد معدنی و آب تمیز باشد.سه اصل اساسی در رژیم غذایی یک همستر تازگی،تنوع و کیفیت مواد غذایی است که رعایت این سه نکته در رژیم غذایی همستر باعث افزایش طول عمر،سلامت و شادابی حیوان خواهد شد.همسترها کیسههایی در دو طرف صورت خود دارند که میتوانند خوراکی های مورد علاقه خود را در آن ذخیره کنند.احتمالا شما هم دفعات زیادی با این صحنه مواجه شدهاید که همسترتان مقداری غذا در لپ های خود نگه داشته و بازهم غذا میخواهد بنابراین شما باید مراقب مقدار غذای دریافتی همستر خود باشید که نه گرسنه بماند و نه زیادهروی کند.در ادامه قصد داریم به بیان یک رژیم غذایی مناسب برای همستر شما بپردازیم.
مواد غذایی مفید برای همستر
1.غذای خشک همستر یا پلت
پلت به عنوان مواد غذایی صنعتی شناخته میشود که به شکلهای غلات صبحانه،کیک و بیسکویت در پت شاپها به فروش میرسند.این پلت ها در برندهای متنوعی تولید میشوند و میکس غلات به صورت فشرده و خشک هستند.همسترها از این دانههای ریز باید به میزان مشخصی مصرف کنند تا موجب چاقی آنها نشود.این پلت ها باید به عنوان مکمل غذای اصلی مصرف شوند.
2.سبزیجات تازه
سبزیجات تازه برای دستگاه گوارش همسترها گزینه مناسبی به شمار میروند و در نتیجه پیوسته باید در رژیم غذایی آنها قرار گیرند.از جمله سبزیجات تازه میتوان به:کلم بروکلی،کلم(به مقدارکم)،هویج،کرفس،شبدر،اسفناج،کاهو(به مقدار بسیار کم)،جعفری،گوجه فرنگی(به علت اسیدی بودن باید به نردت و به عنوان تشویقی به همستر داده شود)و...کرد.البته باید در نظر داشته باشید دادن سبزیجات فراوان به همستر خود میتواند باعث بروز اسهال در آنها شود.
3.میوههای تازه
میوههای تازه طیف گستردهای دارند که میتوانند ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز همستر را فراهم کنند که از جمله آنها میتوان:سیب(باید همهی هسته های آن خارج شود)،موز،شاه توت،انگور(بدون هسته و به مقدار خیلی کم)،طالبی،هلو(بدون هسته)،آلو(بدون هسته)،تمشک،توت فرنگی،گلابی و... اشاره کرد.البته باید در نظر داشت که میوهها هم به مقدار زیاد باعث اضافه وزن و خرابی دندان های همستر شما میشوند و حتما باید به میزان مناسب و قطعه قطعه در اختیار حیوان قرار گیرند.
4.دانه ها
از جمله غذاهای مخصوص همسترهای خانگی دانه ها هستند.دانه ها گستردگی زیادی دارند و میتوانند برای همستر جذاب باشند و وجود آنها در رژیم غذایی همستر کمک زیادی به سلامتی آنها میکند.از انواع این دانهها میتوان به:جو،ذرت پخته،عدس و حبوبات اشاره کرد که سرشار از فیبر و پروتئین هستند و منبع غذایی مناسبی برای جوندگان محسوب میشوند.
5.یونجه
از اصلیترین غذاهای همسترهای خانگی محسوب میشود.یونجه به صورت روزانه برای همستر ضروری است و از بیماری آنها جلوگیری میکند.یونجههای مخصوص همستر در پت شاپها قابل خریداری هستند.
6.منابع کربوهیدراتی
کربوهیدرات ها در لیست غذاهای همستر اهمیت زیادی دارند و در مواد غذایی مانند:برنج پخته شده(بدون نمک و روغن)،ماکارونی پخته شده،سیب زمینی پخته شده و ... یافت میشوند.البته باید میزان کربوهیدرات دریافتی همستر شما با سن و جثه آن تناسب داشته باشد که باعث چاقی آن نشود.
7.آجیل
از آجیل های بدون نمک مانند:پسته،گردو و... میتوان به صورت روزانه در تغذیه همستر خود استفاده کنید اما باید در مقادیر کم باشد زیرا مقادیر زیاد میتواند باعث چاقی و نفخ معده شود.
8.منابع تغذیه حیوانی
رژیم غذایی همستر ها باید حاوی حدود 15 تا 20 درصد پروتئین باشد که برای تامین این مقدار پروتئین میتوان:تخم مرغ پخته،مرغ پخته،نان با شیرکم چرب(بخصوص برای همستر های باردار و آنهایی که به نوزادشان شیر میدهند)،گوشت گاو پخته شده به مقدار کم(بدون نمک،روغن،ادویه و چربی) داده شود.
مواد غذایی ممنوع برای همستر
.طعمه های زنده زیرا با وجود اینکه همه چیزخوارند اما طعمه زنده میتواند باعث آلودگی محیط آنها شود.
.مرکبات
.هر نوع غذای سرخ شده
.ماهی
.بادام
.هسته سیب
.فلفل تند
.پیاز
.شکلات و هر نوع شیرینی
.چیپس و تنقلات
.سیب زمینی خام
.هرنوع لوبیای خام
.بادمجان
.هندوانه
بازنویسی توسط دکتر کیان هادی
دانشجوی دکتری دامپزشکی_کارآموز کلینیک آدورینا
دیدگاه خود را بنویسید